Hakkımızda

Son yıllarda ülkemizde yaşanan sanayileşmeye bağlı olarak kırsaldan şehirlere göç sonucu hazır gıdalara olan talep artmış bulunmaktadır. Bu talebi karşılamak için irili ufaklı çok sayıda gıda üretim tesisi kurulmuş, marka çeşitliliği artmıştır.


Ülkemizde gıda mevzuatının geçmişi fazla eskiye dayanmamaktadır. 560 sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname 1995 yılında çıkmıştır. Bu kanuna istinaden 1997 yılında Türk Gıda Kodeksi yayımlanmıştır. Tarihlerden anlaşılacağı üzere ülkemiz bu konuda çok yeni.


Yeni olan herşeyde bazı aksaklık ve problemlerin olduğu aşikardır. Ülkemizde özellikle son zamanlara kadar merdivenaltı diye tabir edilen Tarım Bakanlığı'ndan izinsiz ,kaçak çalışan, Türk Gıda Mevzuatına uymadan  faaliyet yapan (hijyenik olmayan koşullar altında) birçok işletmenin varlığına hep birlikte televizyonlarımızdan şahit olduk. Tarım Bakanlığı denetimlerini hassasiyetle yapsa da maalesef bu tür işletmelere rastlamak hala mümkün.


Tüketiciler dehşetle izledikleri bu görüntülerin yanında, gıdalar konusunda hala bilinçli değil. Örneğin katkı maddeleri ve helal gıda konusunda ise herkes birşeyler söylüyor. Hangisi doğru?

BİZ KİMİZ ????
Biz gerek gıda tüketicilerine merak ettikleri konuda yardımcı olacak, gerekse gıda üreticilerine bir işletmenin kurulum aşamasındaki prosedürlerden, üretim sorunları, resmi denetimler ve cezalara itiraza kadar her türlü teknik ve danışmanlık desteğini sağlayabilecek, sektörde uzun yıllar tecrübesi olan elemanlara sahip bir ekibiz. 

Niyetimiz; ülkemiz gıda üreticilerine destek vererek bu sektörün gelişmesine yardımcı olmak, tüketicileri bilgilendirerek daha saşlıklı nesillerimizin yetişmesine katkıda bulunmaktır.